București: 0785.264.009 | Constanta: 0729.437.700
Pacient cu mandibula total edentata (fara nici un dinte) si cu resorbtii severe in zonele posterioare ale acesteia, purtator de proteza mobila (care a accelerat fenomenul de resorbtie) si maxilar partial edentat, moderat atrofiat posterior si cu dinti compromisi parodontal (dentitie terminala), stalpi de ancorare pentru o proteza partiala.
Implanturile utilizate au fost de calitate, capabile sa suporte incarcarea si functia imediata. Astfel, imediat dupa operatie, pacientul a primit lucrarile provizorii, insa fixe, reintegrandu-se socio-profesional dupa numai 24 de ore.
Interventia s-a desfasurat intr-una din salile de operatii special dedicate implantologiei din dotarea clinicilor Implantodent, pacientul beneficiind de confort si siguranta maxima, fiind adormit, sub sedare medicamentoasa administrata intra-venos de catre specialistul anestezist al clinicii, functiile vitale fiindu-i monitorizate in permanenta.
Analiza ocluzala (a muscaturii) si masuratorile incepute preoperator de catre specialistul care protezeaza implanturile, impreuna cu tehnicianul dentar, au continuat imediat postoperator, astfel incat, numai dupa 24 de ore de la operatie, pacientul a parasit clinica cu dantura fixa, functionala si estetica. Echipa chirurgicala a inserat 6 implanturi la maxilarul superior, respectiv 4 la maxilarul inferior (mandibula) prin tehnica speciala TotalFix, dupa indicatiile de pozitionare precisa, primite de la specialistul protetician.
Pacientul si-a revenit dupa anestezie intr-una din rezervele speciale ale clinicii, fiind asistat si supravegheat in permanenta de catre personalul specializat al clinicii. Astfel, siguranta interventiei (bloc operator) si confortul pacientului pre, intra si postoperator (rezerve moderne) fac ca Implantodent sa poata fi „alegerea nr 1”, atunci cand se doreste stomatologie si implantologie de tip „premium”.
Tomografia dentara de control confirma succesul total al interventiei, tradusa prin pozitionarea precisa a implanturilor, fara a leza formatiunile anatomice invecinate (nervi, sinusuri maxilare). Se confirma inca odata ca munca in echipa prin abordare interdisciplinara a cazului clinic, experienta si dotarile, fac diferenta, in special in serviciile medicale.