Tehnologie

CEREC – primul sistem robotizat de cabinet din lume

In urma cu mai bine de 30 de ani, compania germana Sirona, lider-ul mondial in domeniul aparaturii stomatologice, introducea pe piata de profil primul sistem CAD-CAM dentar.

Aceasta a permis dentistilor sa creeze restaurari dentare intr-o singura sedinta, fara sa fie nevoie de laboratorul dentar. Astfel, s-a nascut conceptual “One Hour Dentistry” care a cunoscut un success imens, mai ales in vestul Europei si in SUA.

De atunci si pana acum, mai bine de 5 generatii de astfel de roboti au oferit pacientilor din intreaga lume milioane de restaurari din portelan fara metal, cea mai mare parte dintre acestea depasind cu success proba timpului.

Inca din anul 2005, clinica Implantodent a achizitionat un astfel de sistem, numit CEREC 2. De atunci, clinicile noastre au investit in fiecare generatie de astfel de roboti: CEREC 3, CEREC AC si mai nou, ultramodernul CEREC Omnicam.

Astfel, cu ajutorul CEREC, pacientul modern, ocupat mai tot timpul, poate beneficia de lucrarea dentara estetica si precisa intr-o singura sedinta!

CEREC – Cel mai performant sistem cad-cam de cabinet! Ajuns la a 5 a generatie, acesta permite medicului sa realizeze intr-o singura sedinta lucrari dentare precise, functionale si estetice, din ceramica integrala sau zirconiu.

Milioane de restaurări CEREC au fost efectuate cu succes în întreaga lume în ultimii 30 de ani,  permitand dentistilor sa ofere pacientilor lor experiente placate si tratamente cu rezultate exceptionale. Spectrul de tratament CEREC este acum extins la alte 3 zone ale medicine dentare: restaurativa, implantologie si ortodontie.

inLab – laboratorul digital

Lucrarile dentare de mare complexitate, realizate pe dinti naturali sau implanturi, necesita precizie si materiale de foarte buna calitate. “Linia” tehnologica inLab reprezinta “varful de lance” in domeniul laboratoarelor digitale de dimensiuni medii, asa cum este si laboratorul nostru, fiind deservit de tehnicieni ultraspecializati in acest domeniu nou, digital, contemporan lumii moderne.

Clinicile Implantodent detin 2 astfel de linii tehnologice complete care faciliteaza fabricarea precisa a restaurarilor estetice, precise si rezistente precum coroane, punti, fatete, incrustatii, bonturi protetice implantare, sisteme speciale de ancorare, ghiduri chirurgicale.

De la o simpla coroana, pana la punti intinse, de la fateta dentara de numai 0,5 mm si pana la cel mai precis ghid chirurgical, toate acestea sunt posibile gratie sistemului complet inLab sau in traducere libera, a celui mai modern laborator dentar digital. Fabricata de compania germane Sirona, exista cu doua linii complete in dotarea clinicilor Implantodent.

Sistemul consta dintr-un scanner digital in 5 axe cu laser care permite inregistrarea detaliilor micronice ale amprentei sau modelului, un program de proiectare ultrasofisticat, unitate de frezare computerizata a blocurilor sau discurilor din ceramica integrala si zirconiu, precum si un modern cuptor de sinterizare.

Tomograf dentar

Clinica Implantodent din Constanta a fost prima clinica dentara din Romania care la mijlocul anilor 2000 s-a dotat cu cea mai noua si uimitoare tehnologie stomatologica a momentului, mai exact tomograful dentar.

Se deschidea o noua perspectiva asupra investigatiilor stomatologice, de data aceasta tridimensionala, in explorarea structurilor osoase ale aparatului dento-maxilar. Acest lucru a condus la diagnostice cu un grad ridicat de precizie si implicit la tratamente corecte si sigure pentru pacientii nostri.

Tehnologia CBCT a evoluat si noi am tinut pasul cu ea, astfel incat la ora actuala, clinicile Implantodent detin 4 tomografe proprii de ultima generatie de la principalii producatori mondiali cum ar fi Sirona (Germania) si Instrumentarium (Finlanda), acoperind intreaga paleta de investigatii radiologice care exista in acest moment in medicina dentara: tomografii dentare de diverse dimensiuni, in functie de aria de interes, de la 5×5 cm pana la 15×15 cm, radiografii panoramice digitale, atat pentru adulti, cat si pentru copii, in diferite incidente, precum si teleradiografii digitale, atat de utile in ortodontie sau chirurgia orala si maxilo-faciala.