București: 0785.264.009 | Constanta: 0729.437.700
Investigatii gratuite – din dorinta de a oferi pacientilor nostri tratamente sigure si precise, la Implantodent am investit sute de mii de euro in tomografe dentare de ultima generatie, produse de Sirona (ex Siemens). Incepand cu anul 2014, oferim GRATUIT tomografia dentara, o investigatie de mare valoare diagnostica insa deosebit de utila chiar daca are costuri ridicate, tuturor pacientilor care se decid sa realizeze tratamentele in clinicile noastre.
„Varful de lance” in radiologia dentara – Tomograful dentar sau tomograful dentar cu fascicul conic (CBCT – cone beam computer tomography) reprezinta cea mai noua inovatie din domeniul radiologiei dentare.
4 tomografe dentare – clinicile Implantodent detin 4 tomografe dentare de ultima generatie, toate produse de leader-ul mondial in tehnologia dentara, compania germana Sirona. Cu ajutorul acestora, acoperim orice situatie clinica, ajustand expunerea si implicit doza de radiatii pentru fiecare situatie in parte. Astfel, cu ajutorul acestor aparate putem realiza toata gama de investigatii radiologice, cu avantajul enorm al radiologiei digitale, cu o doza de radiatii cu pana la 90% mai mica comparativ cu radiologia clasica, pe film:
- Radiografie panoramica (Orthophos XG3D)
- Teleradiografie (Orthophos XG3D)
- Tomografie dentara 5x5cm (Orthophos XG3D)
- Tomografie dentara 8x8cm (Orthophos XG3D)
- Tomografie dentara 15x15cm (Galileos)
Imagini tridimensionale – tomografia dentara reproduce tridimensional structurile dure ale maxilarelor (oase si dinti). Imaginile sunt precise, clare si la scara 1:1.
Tomografia dentara se mai numeste „cu fascicul conic” deoarece emite radiatii printr-un mic orificiu iar acestea se propaga sub forma de con pe placa de captura.
Tomograful clasic, emite radiatii lineare printr-o fanta ingusta iar acestea se propaga sub forma de evantai catre placa de captura.
Doza minima de radiatii – deoarece o singura rotire a cupolei in jurul capului pacientului este suficienta pentru a obtine o reprezentare tridimensionala, timpul de expunere este de numai cateva secunde (5-12 secunde in functie de volumul necesar) iar acest lucru se traduce printr-o doza de radiatii mult mai mica, incomparabila cu doza emisa de un tomograf clasic, utilizat in activitatea medicala (minute intregi pentru un volum similar din regiunea capului).
Radiologie minimal invaziva – deoarece toate investigatiile sunt in format digital si mai ales datorita faptului ca doza de radiatii este ajustabila in functie de aria investigata si greutatea/varsta/sexul pacientului, poate fi considerata o investigatie sigura, cu riscuri minime.
Fara senzatie de claustrofobie – tomografia medicala implica investigarea la „orizontala” iar pacientul este introdus intr-un tub ingust pentru minute bune. Aceasta poate provoca la unii pacienti claustrofobie si senzatie de panica. Tomografia dentara se realizeaza cu pacientul la „verticala” (in picioare) si totul nu dureaza decat cateva secunde.
Imagini reale – tomografia dentara reproduce cu maxima acuratete structurile aparatului dento-maxilar. Nu exista suprapuneri, imagini neclare, artefacte produse de obiectele metalice din gura (plombe, coroane, implanturi, etc). Medicul poate investiga atent, milimetru cu milimetru fiecare componenta anatomica a danturii dumneavoastra. Fiecare „felie” anatomica va putea fi masurata volumetric (nu in plan), atat pe verticala (inaltime) cat si pe orizontala (latime/grosime). Aceste informatii sunt vitale atunci cand luam in calcul un tratament cu implanturi sau cu aditii osoase.
Diagnostic precis – reproducerea reala, tridimensionala a danturii conduce la masuratori exacte – in plan, angular, perimetrale si volumetrice. Totodata, este posibila diagnosticarea volumului si a densitatii osoase, componente foarte utile, in special in tratamentul cu implant dentar. Cu ajutorul unor investigatii si masuratori exacte, diagnosticul va fi intotdeauna precis. Vor fi identificate si reprezentate (marcate) toate formatiunile anatomice importante (pentru a fi evitate in timpul manoperelor) precum si afectiunile existente la nivelul aparatului dento-maxilar.
Plan de tratament corect – un diagnostic precis, bazat pe imagini si masuratori exacte si coroborat cu cunostinte profesionale temeinice va conduce la elaborarea unui plan de tratament corect, sigur si cu riscuri minime pentru pacient.
Evidentierea formatiunilor anatomice – cu ajutorul facilitatilor pe care il ofera programele de calculator din componenta tomografelor noastre dentare, putem identifica si marca precis formatiunile anatomice pe care dorim sa le evitam in timpul inserarii implanturilor sau in timpul altor manopere chirurgicale (extractii – dinti langa sinus, langa nervul mandibular, molari de minte, etc). Astfel, accidente grave de genul patrunderii in sinus, lezarii nervului alveolar, deschiderea foselor nazale, patrunderii in planseul lingual si multe altele pot fi evitate, conferind pacientilor nostri siguranta si garantia unor tratamente cu riscuri minime.
Planificarea virtuala a implanturilor – programele cu care sunt dotate tomografele noastre permit inserarea virtuala a implantului dorit, la scara 1:1, chiar inaintea operatiei. Astfel, vom putea stii dinainte ce diametru si lungime de implant dentar sa alegem, care este pozitia si unghiul optim de inserare a acestuia si daca exista sau nu volum osos suficient pentru inserarea sa.