Avantajele tratamentului cu implanturi

Beneficiile implanturilor dentare sunt multiple insa le vom enumera pe cele mai importante:

  • imbunatatesc calitatea vietii pacientului
  • prezerva integritatea structurilor faciale
  • zambetul este restaurat cat se poate de natural
  • dintii invecinati sunt conservati sanatos, pastrandu-si integritatea
  • stabilitate crescuta
  • imbunatatesc sanatatea generala, imbunatatind calitatea nutritiei si digestiei
  • contribuie la cresterea increderii in sine
  • estetica faciala imbunatatita
  • cresterea capacitatii gustative
  • usurinta in realizarea igienei orale
  1. Ofera tratamente sigure si nedureroase – implanturile dentare sunt confectionate din titan medical si se integreaza perfect in tesutul osos uman (si nu numai). Titanul este utilizat cu succes in medicina (ortopedie, neurochirurgie, etc) de peste o suta de ani, fiind cunoscut faptul ca nu produce reactii alergice sau fenomene de respingere. Implantul dentar, atunci cand exista os suficient care sa-l sustina, se insera simplu, rapid si fara durere. Ingrijit corespunzator, implantul dentar poate rezista o viata! Chiar daca coroana artficiala se poate deteriora in timp din diverse motive, implantul va ramane in os si doar coroana acestuia va fi rapid schimbata.
  2. Implantul dentar nu se cariaza si nu doare – nefiind structuri organice vii, nu exista terminatii nervoase. Nici la nivelul implantului, nici la nivelul coroanei artificiale. Neexistand nervi, nu exita durere. Tocmai de aceea trebuie ca pacientul sa manifeste grija cu implantul dentar. Consumul de bauturi si alimente fierbinti nu se va manifesta prin sensibilitate sau durere, insa titanul, care este un metal, va inmagazina rapid aceste temperaturi ridicate, producandu-se arderea straturilor de os care vin in contact cu acesta. Astfel, in timp, stabilitatea in os a implantului din titan poate fi compromisa.
  3. Cea mai ridicata rata de succes chirurgical, pe termen mediu si lung – utilizarea unor implanturi de calitate in „mana” unui implantolog experimentat, asistat de tehnologie avansata, transforma  tratamentul cu implanturi dentare in actul medico-chirurgical cu cea mai mare rata de succes in randul tratamentelor dentare si chiar medicale. Studii ale academiilor de profil din SUA si Europa dovedesc faptul ca rata de succes in implantologia dentara se situeaza undeva in jurul la 98% dupa 5 ani, 96% dupa 10 ani si 92% dupa 20 de ani. Este bine de retinut ca la aceasta rata ridicata de succes contribuie hotarator si pacientul: igiena orala corespunzatoare la domiciliu, controale periodice si igienizari profesionale, reducerea sau chiar renuntarea la fumat.
  4. Restaureaza zambetul in cea mai naturala maniera – prin inlocuirea integrala a dintelui, inclusiv a radacinii, se poate reproduce artificial functia dintelui natural, cu o baza puternica si stabila. Coroana pe implant, realizata din materiale estetice (portelan, zirconiu) si ancorata la acesta prin intermediul bontului protetic va fi inconjurata de o gingie sanatoasa si estetica. Mai ales daca si bontul protetic (elementul de legatura intre implantul propriu-zis si coroana artificiala) va fi fabricat din zirconiu – lumina naturala va traversa straturi ceramice, similare smaltului si dentinei, oferind un alb de invidiat si stralucire zambetului. In jurul coroanelor din portelan (ceramica integrala sau ceramica pe zirconiu) gingia se va conforma sanatos, fara nici cel mai mic semn de inflamatie. Aceste elemente, albul dintilor si rozul gingiilor definesc notiunea de estetica dentara. Veti putea zambi din nou cu incredere si in plus, nimic in cavitatea orala va nu arata si nu va da senzatia de artificial;
  5. Redobandirea unei masticatii complete – coroanele ancorate pe implanturi dentare, pe langa faptul ca sunt estetice, sunt si perfecte, fiind confectionate din materiale ceramice (portelan si/sau zirconiu) rezistente. Veti putea manca alimentele preferate, la fel ca in cazul dintilor naturali. Lucrarile ancorate pe implanturi nu acopera zone dinspre limba sau cerul gurii asa cum o face proteza mobila si astfel gustul alimentelor va ramane nealterat. O nutritie sanatoasa se poate realiza numai cu o dantura sanatoasa (completa). In caz contrar, pot sa apara in timp o serie de probleme, organismul fiind privat de anumiti nutrienti eliminati prin evitarea anumitor alimente ce nu pot fi consumate. Totodata, inghitirea bolului alimentar incomplet mestecat va genera afectiuni gastrice mai mult sau mai putin grave.
  6. Redobandirea functiei fonetice – lipsa dintilor sau lucrarile inestetice, grosolane, provoaca probleme serioase pacientului in timpul vorbirii. Pronuntia consoanelor se face prin atingerea limbii de spatele dintilor din fata ai maxilarului superior. Prezenta in aceasta zona a unor dinti lipsa sau a unor lucrari suspendate (proteze, punti) provoaca probleme serioase de pronuntie precum si improscarea cu saliva a interlocutorilor. Coroanele estetice pe implanturi vor urmari intocmai anatomia dintilor naturali iar functia fonetica va fi integral refacuta. Gratie tehnologiei CAM/CAM cu care confectionam in clinicile Implantodent coroanele dentare si datorita utilizarii celor mai avansate materiale ceramice (ceramica integrala si zirconiu), lucrarile pe implanturi dentare sunt identice cu coroanele naturale.
  7. Mentinerea sanatatii dintilor invecinati – utilizarea implanturilor dentare in inlocuirea dintilor pierduti evita compromiterea dintilor invecinati, in contrast cu puntea dentara sau cu proteza mobila. Puntea dentara implica tratarea si slefuirea a minim doi dinti invecinati (mutilarea lor) iar proteza partiala (mobila) se ancoreaza cu crosete (elemente de prindere) din sarma pe dintii vecini, provocandu-le mobilitate in scurt timp.
  8. Conservarea (pastrarea) integritatii structurilor faciale – in lipsa radacinilor dentare apare resorbtia osoasa. Osul nu mai este stimulat corespunzator si pierzandu-si functia, incepe sa se atrofieze (topeasca). Inserarea unui implant dentar nu va mai putea fi posibila fara augmentare osoasa (aditie de os). De aceea, este foarte important ca imediat sau la scurt timp dupa pierderea dintelui, acesta sa fie inlocuit cu implant dentar. Implantul dentar va impiedica resorbtia osului deoarece va produce prin intermediul coroanei artificiale ancorate pe acesta stimulii care vor pastra volumul si structura osoasa. Oasele maxilare sustin muschii si tegumentele fetei. Atat timp cat ele nu-si modifica volumul, pielea va ramane intinsa si fara riduri iar fizionomia fetei se va pastra nemodificata. Armonia faciala este direct legata de integritatea oaselor maxilare, pe langa celelalte oase ale fetei.
  9. Imbunatatirea igienei orale – asigurarea igienei coroanelor ancorate pe implanturile dentare este mai usoara decat igienizarea puntilor dentare. Igiena corecta la domiciliu se face aproape identic cu cea a dintilor naturali, utilizand corect periuta dentara, ata dentara, dusul oral sau periutele interdentare, completata de clatirea cu ape de gura. Pentru o conduita corecta, igienizarea lucrarilor pe implanturi se face numai dupa sfaturile specialistului pentru a nu leza gingia care inconjoara implantul si coroana. In plus, pentru pastrarea rezultatelor pe termen lung, sunt esentiale controalele periodice (din 6 in 6 luni) si igienizarile profesionale. Medicul nu va controla numai igiena orala ci si noua ocluzie (muscatura), va curata cu instrumente speciale zonele greu accesibile si va va oferi sfaturi utile pentru pastrarea rezultatelor pozitive in tratamentul dvs cu implanturi.
  10. Imbunatatirea calitatii vietii – lipsa dintilor scade increderea si respectul fata de sine, inrautatind astfel calitatea vietii dvs. Inlocuirea dintilor pierduti cu coroane estetice si functionale pe implanturi dentare, care arata si functioneaza intocmai cu dintii naturali, elimina aceste stari negative, restaurand calitatea vietii.