București: 0785.264.009 | Constanta: 0729.437.700
a. Augmentarea unidentara cu autogrefa
Pierderea severa de masa osoasa impiedica inserarea in conditii normale a unui implant dentar care sa inlocuiasca dintele lipsa. Refacerea osului deficitar se poate realiza utilizand o autogrefa recoltata intraoral.
Autogrefa reprezinta „standardul de aur” in randul materialelor de augmentare, deoarece provine chiar de la pacient si contine proteinele si factorii de crestere proprii.
Daca dintele a fost pierdut/extras cu mult timp in urma, osul din acea zona s-a resorbit. Astfel, din alta zona a maxilarelor (barbie, ram mandibular, tuberozitate maxilara, bolta palatina) poate fi recoltat un mic fragment osos care va fi fixat dupa modelare in zona cu os deficitar (cu ajutorul unuor suruburi mici din titan). Intreaga zona din jurul autogrefei se umple cu material de aditie sub forma de granule amestecat cu sangele venos al pacientului.
Pentru accelerarea vindecarii, in clinicile Implantodent, granulele osoase sunt amestecate cu factori naturali de crestere imbogatiti cu fibrina (PRF) obtinuti prin prelucrarea sangelui pacientului in instalatii speciale.
Intreaga recontructie osoasa se acopera cu membrane speciale cu rol de bariera (impiedica proliferarea tesutului gingival in grefa osoasa) si totul este acoperit cu gingia care se sutureaza. Dupa circa 7-9 luni, osul regenerat va fi capabil sa primeasca si sa sustina un implant dentar si coroana acestuia.
b. Augmentarea unidentara cu granule de os sustinute (alogrefe, xenogrefe) de suruburi „mentinator de spatiu”
In aceasta situatie, aria de os deficitar este grefata (augmentata) cu diverse materiale de aditie osoasa cum ar fi alogrefele sau xenogrefele. Aceasta tehnica evita efectuarea unei operatii suplimentare, cum ar fi cea de recoltare de os din gura pacientului, fiind considerata „minim invaziva”. Din pacate, materialele respective isi indeplinesc bine rolul propus insa nu au calitatea autogrefelor.
c. Augmentarea unidentara sustinuta cu plasa din titan
Aceasta tehnica este utilizata cand se produc defecte osoase severe in timpul extractiei dintelui bolnav – osul deasupra radacinii este foarte subtire („foita”) si lipit la radacina. Dupa extractie ramane un defect osos vertical destul de mare care ar lasa spirele implantului inserat expuse, fara os.
Fiind un defect osos mare, materialul de aditie trebuie sustinut de acest „cofraj” rigid din plasa de titan. Dupa regenerarea osului (7-9 luni), implantul dentar va putea fi inserat fara probeleme, insa pana atunci pacientul va purta o proteza provizorie in scop estetic.